Waarom worden diesel motors afgeschaft?

Waarom worden diesel motors afgeschaft?

Voertuigen die rijden door middel van een diesel voertuig, zullen steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. Hier zitten verschillende redenen aan. Door de opkomst van de elektrische en hybride voertuigen, is het steeds minder rendabel om een voertuig met die vorm van brandstof te bezitten. Waarbij de voertuigen eerst nog geliefd waren bij zakenmensen, wordt dat steeds minder een geval, maar waarom is dat zo?

Schoner

Allereerst heeft het te maken met het milieu. Het is bewezen dat een voertuig wat gebruik maakt van diesel is vele malen ingewikkelder om op een schone manier te laten rijden dan andere voertuigen. Omdat de techniek bij dit soort wagens al complexer is dan bij andere wagens, zal dit nog veel complexer moeten worden en dus ook duurder. Mensen zullen dan eerder voor een goedkoper elektrisch voertuig kiezen die ook nog eens veel beter is voor het milieu.

Elektrische auto’s

Namelijk in de vorm van een elektrisch voertuig. Een elektrisch voertuig is namelijk veel minder complex om te maken en rijdt op elektriciteit. Hierdoor is de uitstoot van de auto zo ontzettend veel lager dat het echt niet meer rendabel is om in een auto met brandstof te rijden zoals hierboven omschreven. Ook wordt een elektrisch voertuig steeds goedkoper. Waarbij het eerst nog onbetaalbaar was om dit soort voertuigen aan te schaffen, is dat steeds minder het geval en kiezen steeds meer mensen dus voor een elektrische variant. Als laatst neemt de techniek van een elektrisch voertuig ook steeds meer toe. Hierdoor hoeft er minder opgeladen te worden en kun je steeds verder rijden met een opgeladen accu.

Er is steeds minder steun vanuit de overheid

Vanuit de overheid komen er steeds strengere regels wat betreft motors die lopen op deze brandstof. Zo is het al verboden om met oudere voertuigen die gebruik maken van deze motors in bepaalde binnensteden te komen. Omdat de voertuigen zo vervuilend zijn, in tegenstelling tot andere wagens, hoopt de overheid hierdoor te voorkomen dat er nog meer vervuiling blijft komen. Er zijn zelfs verschillende voorstanders voor het afschaffen van de voertuigen. In Nederland telt ongeveer 16 procent van de voertuigen een diesel voertuig. In andere landen in Europa ligt dat aantal vaak een stuk hoger. In Europa is de brandstof namelijk uitgevonden en daarom lijkt het ook zo te zijn dat er veel meer voertuigen zijn die gebruik maken van deze brandstof in Europa dan in andere continenten op de wereld. Toch is heel Europa bezig met het terugdringen van de brandstof. Dat gebeurt dus niet alleen in Nederland, maar door heel Europa heen.

Reacties zijn gesloten.