Voor en nadelen van een hybride motor

Voor en nadelen van een hybride motor

Een hybride of elektrische auto komt steeds vaker voor. Mensen willen steeds meer rekening houden met het milieu en zuiniger rijden. Een van deze twee opties komt dan al gauw om de hoek kijken, maar wat zijn nog eigenlijk de voor- en nadelen van deze twee manieren van autorijden? In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij het rijden van en hybride auto en wat hier precies de voor- en nadelen van zijn.

Wat is een het?

Een hybrid voertuig is een voertuig wat een kruising is tussen twee verschillende voertuigen. Wanneer we het hebben over wagens gaat het over een wagen die zowel elektrisch als op benzine kan rijden. Wanneer je met dit voertuig gaat rijden, wordt de accu dus in wezen opgeladen. Dat gebeurt door een generator en deze generator wordt weer aangedreven door de motor die op brandstof loopt. Verder heb je ook nog een full-hybrid voertuig. Bij deze wagens kun je gebruik maken van zowel de brandstof motor als de elektrische motor en deze afwisselend gebruiken. Wanneer de elektrische motor op is, kun je bijvoorbeeld overschakelen naar de motor die op brandstof loopt waardoor je alsnog verder kan rijden zonder dat de motor opgeladen moet worden. Maar wat zijn nou echt de voordelen aan deze wagens?

Voordelen

Allereerst is dit voertuig natuurlijk vele malen beter voor het milieu. In een periode waarin de meeste mensen hun steentje willen bijdragen aan duurzaamheid, kan een soortgelijke wagen eigenlijk niet meer ontbreken. Omdat de motor niet op brandstof werkt, komt er een hoop minder vervuiling van het voertuig vandaan. Dit scheelt natuurlijk ook een hoop in de portemonnee. Het is namelijk zo dat je veel minder hoeft te tanken omdat het voertuig gedeeltelijk elektrisch is. Tanken kost nou eenmaal geld en wanneer je dat dus veel minder hoeft te doen, zul je merken dat je ook veel minder geld aan het voertuig uitgeeft op maand of jaar basis. Als laatste voordeel gaat het om imago. Mocht je de wagen bijvoorbeeld gebruiken voor het werk dan komt het een stuk positiever over wanneer je een duurzame wagen rijdt. Zijn er dan ook nog nadelen?

Nadelen

Het grootste nadeel is natuurlijk dat de wagens vaak nog een stuk duurder zijn dan reguliere wagens. Dat zorgt ervoor dat mensen langer nadenken of ze wel een soortgelijke wagen willen aanschaffen. Ook heb je in sommige wagens veel minder ruimte. De accu van de wagen neemt namelijk veel meer ruimte in beslag dan in een reguliere auto. Deze ruimte moet ergens vandaan komen natuurlijk. Als laatste is de wagen vrij stil. Sommige mensen houden van het geluid wat een wagen maakt, maar deze maakt dat dus niet.

Reacties zijn gesloten.