10 Japanse auto’s met bijna onbeperkt tuningpotentieel

10 Japanse auto’s met bijna onbeperkt tuningpotentieel

Honda S2000

Japanse auto’s, ook bekend als JDM auto’s, zijn vermaard om tuning en mods. Verschillende iconische modellen, van de Subaru WRX tot de Toyota Supra MKIV, hebben schijnbaar onbeperkte mogelijkheden voor tuning, met onderdelen zo verwisselbaar als gloeilampen! Deze modellen claimen strenge pk’s, variërend van enkele honderden tot enkele duizenden!

Ongeacht het algemene vermogensdoel zijn deze Japanse auto’s het perfecte tuning platform, vanwege de royale aftermarket ondersteuning. Veel van deze modellen hebben prestatie-onderdelen die vrijwel elk standaard onderdeel kunnen vervangen. Hoewel ze niet altijd goedkoop zijn, zijn ze wel altijd de moeite waard!

Eigenaars met diepe zakken kunnen het onwerkelijke vermogen ontsluiten dat in deze auto’s verborgen zit. Hier zijn de 10 Japanse auto’s met bijna onbeperkt tuningpotentieel!

10 Subaru WRX/STI

Een hoofdbestanddeel van JDM tuners is de Subaru WRX/STI. Sinds de jaren ’90, toen Subaru de geliefde rallyracer eindelijk naar de Verenigde Staten bracht, is het een van de beroemdste Japanse sportwagens ooit gebouwd. De WRX/STI is favoriet vanwege de bijna onbeperkte mogelijkheden tot tuning, dankzij toegewijde fabrikanten van aftermarket onderdelen.

Van Cobb tot SubiSpeed, er is geen tekort aan onderdelen. En maar goed ook, want die-hard fans houden ervan elk stock onderdeel te strippen en om te ruilen voor een steviger, straatklaar stuk. De WRX/STI is relatief gemakkelijk te bewerken, maar details kunnen snel prijzig worden!

9 Mazda MX-5 Miata

Voorbeelden van hoe gek de Mazda MX-5 Miata is, zouden dagenlang afspeellijsten op YouTube kunnen vullen. Hoewel, met een vrij goede reden. De Miata is vrijwel een blanco canvas met een oerdegelijk motorblok dat bestand is tegen meer dan 400 paardenkrachten.

Fans van de MX-5 zullen er ook op wijzen hoe leuk de tweezitter is om te rijden. Er zijn vrijwel geen grenzen aan de tuningmogelijkheden van de Miata. Er is tuning-ondersteuning, een enorme onderdelenvoorraad, en ze zijn tweedehands ongelooflijk betaalbaar. Je zou wel gek zijn als je een Mazda Miata niet zou tunen!

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

8 Mazda RX-7

Een andere klassieke Mazda die rijp is voor tuning is de Mazda RX-7. De rotatiemotor is compact en toch behoorlijk krachtig, vooral met wat opgewaardeerde turbo’s en afblaasventielen. Betrouwbaarheid is veroordeeld, dit ding heeft bijna onbeperkte mogelijkheden voor tuning!

Er is geen beter voorbeeld van een krankzinnige Mazda RX-7 dan Rob Dahm’s 1200-pk monstruositeit. Met luchtvleugels, splitters, en geweldige vormgevingselementen, is er niet veel dat je aan deze kwajongens kunt laten zitten!

7 Mitsubishi Lancer Evo

Mitsubishi bracht stevige concurrentie in het tuningspel met de Lancer Evo. Hij concurreerde jarenlang rechtstreeks met Subaru’s WRX voor hij uiteindelijk de bijl kreeg. Hij versloeg de WRX eindelijk in iets – hij was de eerste die werd ingeblikt.

Alle grappen terzijde, de Lancer Evo kwam klaar voor tuning dankzij mapping gereedschap zoals de Piggyback ECU tuner. Bovendien verkopen veel aftermarket bedrijven stage kits die alles upgraden tot aan het blok, dat zo’n 400 paardenkrachten aankan vóór wat cam en piston swaps.

6 Honda S2000

In de jaren 2000 concurreerde de Honda S2000 met de Miata en MR2, maar wat hem uniek maakt is het bijna onbeperkte tuningpotentieel. Tuners zijn dol op de 9000 toeren motor die gewoon smeekt om wat geforceerde inductie. Met verbeterde nokken en de hierboven genoemde boost kun je met een standaard blok tot meer dan 450 pk krijgen!

De Honda S2000 profiteert van een ruime keuze aan afstemmingsondersteuning, die op een gegeven moment op gelijke voet stond met de Civic. Klassieke JDM looks, onbeperkte tuningmogelijkheden-Honda, breng deze iconische sportwagen alsjeblieft terug!

5 Honda Civic

De Honda Civic is ’s werelds meest iconische tuner auto. Iconischer dan de WRX, Evo, en zelfs de BMW 3-Serie. Vrijwel elke tuner begon op een Honda Civic. Dankzij een enorme keuze aan aftermarket onderdelen, ongelooflijk veelzijdige en betrouwbare VTEC motoren, en een eenvoudig te modden platform, is het gemakkelijk te zien waarom!

De beste Civic tuners claimen prestaties ver boven de 1000 paardenkrachten. Maar met bodykits, motorwissels, en ECU tuners heeft de Honda Civic bijna onbeperkte tuningmogelijkheden!

Uitgelicht: https://www.extremecarstyling.nl/remus

4 Nissan Skyline GT-R R34

Amerikanen wachten nog steeds tot de Nissan Skyline GT-R R34 naar de kusten van de Verenigde Staten komt. Maar intussen heeft iedereen de R34 getuned tot uitgehongerde Godzilla’s die ze moesten zijn!

De Nissan Skyline GT-R R34 heeft een enorme keuze aan aftermarket onderdelen. Hoewel, deze onderdelen en tunes zijn verre van betaalbaar. Ongeacht de kosten kunnen eigenaars de standaard twin-turbo V6 nemen, er zes afstellingstrappen opplakken en ergens in de buurt van de 3.500 paardenkrachten ontgrendelen. Dat is bijna onbeperkt afstemmingspotentieel in ons boek!

3 Toyota Supra MKIV

JDM fans klagen dat de nieuwste incarnatie van de Supra niet meer is dan een BMW in schaapskleren, maar de MKiV had een aantal echte tuning mogelijkheden. Veel van de onderdelen van de Supra zijn vervangbaar door aftermarket prestatie-onderdelen, en de RWD zorgt voor meer dan alleen een sportieve rit.

Behalve de mooie onderdelen die je aan de Supra MKIV kunt veranderen, zijn die onderdelen vaak ook vrij betaalbaar. Tuners genieten van een wat gemakkelijk platform om aan te werken, en sommige van de gekste Supra tunes kraken 2.400 paardenkrachten!

2 Subaru BRZ / Toyota GR86

Subaru heeft zoveel vertrouwen in de tuningmogelijkheden van de BRZ dat de firma er het platform voor de Japanse Super GT van maakte. De Subaru BRZ en Toyota GR86 zijn perfecte platforms voor tuning, vanwege de natuurlijk aangezogen motor die in de standaard modellen zit. Koppel dat aan de handgeschakelde versnellingsbak, en je bent klaar voor serieuze winst.

Zowel de BRZ als de GR86 hebben een ruime keuze aan aftermarket uitrusting. Tuning kits zijn gemakkelijk te vinden, betaalbaar, en eenvoudig te installeren. Ze zijn puur rijplezier, gebouwd voor het circuit, en je kunt er je voordeel mee doen met de onbeperkte afstelmogelijkheden.

1 Nissan 240/350/370Z

Het was moeilijk maar één Nissan Z auto te kiezen, want vrijwel elk model sinds de 240 heeft fantastische mogelijkheden voor tuning. Van de 240 en 350Z zijn redelijk betaalbare exemplaren te vinden, en elk heeft tonnen onderdelen om uit te kiezen.

Reacties zijn gesloten.